01 -11 de novembre – Te Arhoa (illa Nord) – Seddon (Illa Sud)

01/11/14: Te Arhoa  – Tirau

Distancia: 52 kms

Temps: pedalat 4h ( 14 km/h)

Tipus de terreny: asfalt

Track:

Despres de jugar amb la taula de fer salts, anar amb tractor i baixar pel tubogan, amb un fred que feia feredat, hem sortit per dirigir-nos cap a Tirau. Un etapa simple de 50 k i tot pla, … pero amb vent de cara, que ha fet que no fos tant pla, i amb pluja feble de tant en tant.

De moment estem anant per carrereres transitades, pero xules, amb paratges molt verds i amb vaques, cavalls i molts xais, que entretenen a la Violeta.

DSCF2262

Ens hem aturat a mig cami, a Matamata, on es va rodar el Hobbit, aprofitant una finestra de bon temps, el mateix que ens ha fet fora unes hores mes tard.

A Tirau hem escollit un hotel, tipus de l'»oeste», esperavem veure en Lucky Luck o els germans Dalton, pero no hem tingut luck…

02/11/14: Tirau  – Rotorua ( 320 m)

Distancia: 56 kms

Temps: pedalat 4 h (14km/h)

Tipus de terreny: asfalt

Track:

Hem hagut de despertar els amos de l’hotel perque ens deixessin sortir, ja que fins a les 11 no l’obrien. Eren 3 quarts de 8 del mati, i ben abrigats hem empres la marxa. La meitat del recorregut era de pujada i la darrera meitat de baixada, per carreteres transitades…

Ens hem aturat a veure unes vaques que havia vist la Violeta i quan ens hem aturat, han vingut totes a saludar-la.  Quan hem arrencat, totes les vaques ens feien el passadis i ens seguien, ha estat divertit.

A dalt del port hem vist un cervol mascle, i tot de cervoles, tambe ha estat un moment especial. D’ animals n’esta ple!

DSCF2265

Un cop a Rotorua, hem anat directment a casa de la Jenny, en Richard, en Ben (4 anys) i en Simon (7), qui ens han deixat el seu jardi per plantar-hi la tenda. Una nova experiencia per la Violeta, i emocionant per ella!

DSCF2186

Aprofitant el bon temps hem fet una rentadora, hem jugat amb en Ben, a donat menjar a les gallines d’en Simon i en Ben, i havent dinat hem a anat a visitar Rotorua, pel Sulphur path. Rotorua es una ciutat relativament gran envoltada de fumeroles de sofre o aigues termals.

DSCF2274

Un cop sopats, ens em instal.lat dins la tenda per dormir. Dema donen pluja fins a migdia, i a partir de llavors bo, … veurem que fem.

03/11/14: Rotorua ( 320 m) – Waiotapu (383 m)

Distancia: 35 kms

Temps: pedalat 2 h 45 min (13 km/h)

Tipus de terreny: asfalt

Track:

Ens hem llevat plovent i la previsio era que ho fes fns a les 14:00. Aixi que ens hem passat tot el mati jugant a lego i dormint fins a les 12:00, quan han arribat la familia per dinar. En aquest moment ha deixat de ploure, aixi que hem decidit acomiadar-nos i continuar fins a Waiotapu.

Jenny, Richard, Simon and Ben, thanks a million to open us yours doors, we have been very well. See you soon in Europe.

Uns 16 km de pujada xunga han precedit els 16 km de baixada. Aquest cop hem pres un cami alternatiu que ens pensavem que era paral.lel, i al final hem fet mes volta, pero a canvi hem tingut la carretera per gairebe nosaltres sols.

DSCF2289

A Waiotapu hem fet el sopar i al llit!

04/11/14:  Waiotapu ( 383 m) – Taupo (464 m)

Distancia: 54 kms

Temps: pedalat 4 h (14km/h)

Tipus de terreny: asfalt

Track:

Avui hem anat a visitar Waiotapu i el seu unic geiser. Una decepcio, despres d’haver estat a El Tatio (Xile).

DSCF2305

Despres de passejar-nos per Waiotapu i veure les diferents piscines, ens han donat hora per anar a veure el geiser, no hem entes el perque, … no son tant exactes en sifonar els gesiers, … Ho hem entes quan hem arribat davant d’ell! Rodejat de grades i altaveus ha sortit un paio vestit de ranger, ha comencat a parlar sense parar, ha abocat un sobre de sabo dins el crater fins que ha comencat a vessar, … no li ha fincionat el primer cop, i ha tirat un segon sobre que ha provocat la reaccio quimica perque explotes. Hem sortit emprenyats, perque ens han canat 33$ per cap!

DSCF2203

La propera parada era Taupo, i per arribar-hi ha calgut que ens mullessim 4 cops. En dos d’ells hem compartit aixopluc, … un abre, … amb un cicloturista america que feia 2 anys que voltava pel mon; i  l’altre amb un frances que feia 4 setmanes per Nova Zelanda. Aixo es un indicador dels pocs llocs que hi ha per arresserar-te del vent i la pluja.

DSCF2358

Hem arribat a Taupo amb el fred calat als ossos. Aquest cop ens hem allotjat a casa de la Monika i en Bob, una parella molt genuina, molt especial i radiant felicitat. Ens han preparat un sopar amenitzat amb un petit concert tocades per en Bob amb guitarra. Ha estat genial! I com es havitual quan ens allotjem a casa d’un WS, ens acomiadem regalant-los un mapa de Catalunya amb una targeta perque tenen les portes obertes a casa quan ens visitin.

Monika and Bob, thank you very much for delicious dinner and great concert. We hope recive you in Catalunya and invite you a good wine from our country!

05/11/14: Taupo (464 m) – Turangi ( 388 m)

Distancia: 64 kms

Desnivell : +418 m

Temps: pedalat 4 h 20 min (15km/h)

Tipus de terreny: asfalt

Track:

Avui crec que ha estat el dia que hem passat mes fred. Hem resseguit el Llac Taupo pel costat est, pero amb bastant de desnivell, constants i perllongats per una carretera molt transitada, estreta i perillosa.

La Violeta ha dormit 3 hores al carrito, perque s’ha costipat, o millor dit, estem els tres com una sopa. Quan s’ha despertat ens hem aturat per dinar al voltant del Llac, on hi havia anecs i oques mortes de gana.

Despres de jugar una mica i a punt de reemprendre la marxa, hem trobat un cicloturista angles, amb 4 mesos a l’esquena pels EEUU, Australia i NZ. Hem marxat perque veiem la pluja venir des de l’altre costat del llac. Pero igualment hem arribat a Turangi espurnejant, i son les 21:00 i encara plou, …

DSCF2346

06/11/14: Turangi (388m) – Camping X SH46 -SH 47 (694 m)

Distancia: 30 kms

Desnivell: +466 m

Temps: pedalat 3h (11 km/h)

Tipus de terreny: asfalt

Track:

Avui ha fet un fred de por. Sort que a l’habitacio hem estat calents!

El mati pintava malament, per tant hem decidit fer 30km en contes d’arribar-nos de dret a Whakapapa (Tongariro NP). Avui ha sigut el primer dia que no ens ha plogut… ens ha nevat!

La ruta d’avui ha estat, per primer cop, agradable ciclar-la, malgraat teniem vent de cara i ha sigut tota de pujada; pero no hi havia el transit al que no ens hem acostumat. La carretera entra al PN de Tongariro i es nota… fins ara tot morralla!

DSCF2363

Al camping hem dinat i hem passat la resta de l’estona al boti-boti fins que ha tornat a caure aigua-neu i ha sigut l’hora de sopar.

07/11/14: Camping X SH46 -SH 47 (694 m) – Wakapapa (1114 m)

Distancia: 24 kms

Desnivell: +608 m

Temps: pedalat 2:45h (8,6 km/h)

Tipus de terreny: asfalt

Track:

Avui havia d’arribar l’estiu i la veritat es que no ha plogut, pero ha continuat fent vent i fred.

Per allargar l’arribada a Wakapapa, hem fet una excursioneta de mitja hora a 7 km de desti, per visitar una cascada.

DSCF2377

A Wakapapa despres d’instal.lar-nos, hem fet les getions per passar a la illa sud: tren fins a Wellington, nit a Wellington, ferry fins a Picton i nit a Picton.

La nostra idea era poder fer avui la Tongariro Alpine Crossing, pero no la deixen fer per fred i neu, aixi que hem decidit passar cap a Picton. Alla hi ha una altra ruta, la Queens Charlot track, que tambe la pinten escenica, aixi qsi el temps ens deixa farem un parell de dies una part d’aquesta ruta.

DSCF2416

Per aprofitar el dia hem anat a estirar les cames per un cami fins que la Violeta s’ha adormit.

DSCF2389

08/11/14: Wakapapa – National Park amb bici (17 km)

National Park – Wellington amb tren

Segurament avui si haguessim pogut fer la Tongariro Alpine Crosssing, … amb vent i fred pero, …

No gaire res a explicar avui, hem agafat el tren de des opcions que teniem, bus o tren, i encara bo! Era mes car pero, el paissatge i la llibertat de moviment de la Violeta ha valgut la pena.

DSCF2418

Hem arribat a les 19:00 a Wellington, a 200 metres del Backpackers on ens allotjavem i just davant el port on dema prenem el ferry, i tot plegat a 1 km del centre ciutat.

09/11/14: Wellington – Picton amb ferry

Avui hem anat a esmorzar al mercat, ens encanta!!! Hi hem arribat tot passejant per un passeig al voltant del port molt xulo.

DSCF2441

DSCF2444

I ara estem de cami a Picton.

10/11/14: Picton

Ahir ens va fascinar Picton nomes arribar: bon temps, bona temperatura i un poble molt lluny a ser una ciutat com Wellington.

Aixi que vam decidir fer un tram de la Queen Charlotte Track (caminada per un fiord) i quedar-nos un dia mes.

Hem sortit de Picton amb un a barca a les 8:00, i a les 9: ja erem a l’inici del track, Ship Cove. De cami ens hem aturat per veure 4 dofins i una foca que els seguia.

El tros que hem fet de la QCT, han estat els 15 k primers dels 70k que son, es una ruta lineal. El cami vindria a ser un cami de ronda, bastant frondos, selvatic i amb un pilo de rius i aus. Ens ha fet un dia collunut!

DSCF2250

DSCF2254

A les 15:00 ens recollia el barco en una platgeta, on hi hem arribat una estona abans per dinar.

A la tornada ens esperva una sorpresa mes, una foca mostrant-nos les seves habilitats natatories, fins i tot ens ha picat de mans, si no fos pel si no fos, haguessim dit que estavem a Marineland.

DSCF2302

Dema agafem de nou les bicis, a veure que ens espera aquesta illa,… Segurament recularem cap al Nord fins a Nelson, tot depen del temps,…

11/11/14: Picton (19 m) – Seddon (176 m)

Distancia: 53 kms

Desnivell: +450 m

Temps: pedalat 3h 20 min (16 km/h)

Tipus de terreny: asfalt

Track:

Canvi de plans, … estem canviant tot els que teniem previst,  o el que preveiem, degut al temps metereologic, … Cap a Nelson donen pluja a mig mati i dema tambe,  aixi que si baixem direccio Kaikoura el temps millora, que no vol dir, que la cosa canvii,..

DSCF2325

Ens aturarem a Seddon a un terc del cami fins a Kaikoura, parada obligatoria. Avui vent de cul, i carretera molt xula, pero molt transitada. Segurament des de Seddon, ja no ho sera tant.

DSCF2316

La Violeta ens va dient: Avui, avui, … veurem a la teta! – i sovint que ho fa!  Li parlem dels oncles, dels avis, de les cosines, … i ens demana que li ensenyem fotos de la iaia. Fa gracia, perque quan pregunta, sembla que s’anyori, pero quan li dius: Avui no, pero un altre dia, … – es conforma. Quan veu al seu pare llegint mapes, li diu: – Pare, pare, … On som? – La vida nomada enganxa!

Ens hem aturat a Seddon, en un camping, on hi ha un canadenc, tipus Enric, que esta treballant collint raim. Quina vidorra Enric, que us devieu cardar, …

Un comentario en “01 -11 de novembre – Te Arhoa (illa Nord) – Seddon (Illa Sud)

 1. ostres, fins l’últim dia no he entrat en calor!!!
  deu n’hi dó el fred que esteu passant.
  quan hi vagi jo miraré d’agafar l’època de calor per anar sense en Raynaud!!!
  el dia que la Violeta i la teta es trobin no m’ho vull perdre.
  Vinga, disfruteu molt d’aquestes super holidays.
  un petó i una forta abraçada a tots tres.

  Kiki

  Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s